Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Caritas: V Piknik integracyjny w Kisielanach

Zabawy animacyjne z grupą Happy Event, gry sportowe na powietrzu, dyskoteka i wspólne grillowanie – to atrakcje, które czekają na osoby niepełnosprawne w środę 12 czerwca 2019r. podczas pikniku integracyjnego w Kisielanach Żmichach 52 na terenie Warsztatu Terapii Zajęciowej. Impreza zorganizowana przez Caritas Diecezji Siedleckiej przyciągnie uczestników placówek z diecezji siedleckiej, warszawsko-praskiej i drohiczyńskiej. Motyw przewodni na pikniku to: wakacje na Hawajach. Start - godzina 11:00.

- Naszym głównym celem jest integracja osób z niepełnosprawnością. Kontakt z drugim człowiekiem niewątpliwie ma pozytywny wpływ na ich życie. To tu nawiązują się przyjaźnie, uczestnicy stają się bardziej otwarci i pewni siebie – mówi Urszula Pietrasik, kierownik Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kisielanach Żmichach.

Impreza przyciągnie uczestników placówek zlokalizowanych w powiatach: siedleckim, bialskim, parczewskim, legionowskim, siemiatyckim, węgrowskim i Mieście Siedlce. Będą to Warsztaty Terapii Zajęciowej, Środowiskowe Domy Samopomocy, Specjalne Ośrodki Szkolno-Wychowawcze i Domy Pomocy Społecznej.

Wśród gości pojawią się m.in. kierownicy i terapeuci jednostek, władze starostwa powiatowego, kierownik Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie, proboszczowie tamtejszych parafii, wójtowie gmin i kierownicy Gminnych Ośrodków Pomocy Społecznej, z którymi współpracuje Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztat Terapii Zajęciowej w Kisielanach.

Mile widziane stylizacje wakacyjne/hawajskie.

PLAN SPOTKANIA:

11:00 - Rozpoczęcie imprezy (przywitanie gości)

11:20 - Występy artystyczne

11:30 - Zajęcia integracyjne zespołu animacyjnego HAPPY EVENT (zabawa z chustą animacyjną, puszczanie baniek, inne zabawy doświadczonych animatorów)

13:00 - Wspólny posiłek (grill)

14:00 - Zabawy integracyjne, gry, dyskoteka

15:30 – Planowanie zakończenie imprezy

Patronat medialny nad imprezą objęli: Katolickie Radio Podlasie, portal podlasie24.pl, Echo Katolickie.

Więcej informacji pod numerem tel. 606-699-941 lub 514-580-282.

(up,an)