Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Targi Podmiotów Ekonomii Społecznej

Dnia 16.06.2015 uczestniczyliśmy w Targach Podmiotów Ekonomii Społecznej w Warszawie. Organizatorem było Mazowieckie Centrum Polityki Społecznej, w ramach realizacji projektu systemowego PO KL  „Razem dla Mazowsza – Edukacja w działaniu”. Celem targów było, aby ekonomia społeczna stała się obecna w świadomości mieszkańców  Mazowsza i stanowiła ważne narzędzie w budowaniu spójności społecznej, a także by instytucje publiczne bazując na partnerskich relacjach efektywnie wspierały rozwój ekonomii społecznej na Mazowszu.

Oprócz naszej placówki wystawcami byli przedstawiciele różnorodnych organizacji pozarządowych (m.in. przyjaciele z innych WTZ, DPS, spółdzielni socjalnych czy stowarzyszeń województwa mazowieckiego).

Podczas targów mogliśmy zaprezentować i sprzedać nasze prace uczestnikom konferencji oraz odwiedzającym. Wszystko zorganizowano na bardzo wysokim poziomie i profesjonalnie przy miłej i sprzyjającej atmosferze.

2015-06-29

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Kisielanach