Aktualności Zakładu Aktywności Zawodowej

ZAZ w nowej odsłonie

Zakład Aktywności Zawodowej Caritas Diecezji Siedleckiej serdecznie zaprasza od 4 września do nowo wyremontowanej stołówki przy ul. Chopina 10 w Siedlcach. Należy podkreślić, że jest to miejsce przyjazne również osobom niepełnosprawnym.

Stołówka była zamknięta w dniach 21 sierpnia – 03 września. – Wraz z początkiem nowego roku szkolnego zapraszamy Państwa do naszego nowego wnętrza. Stworzyliśmy dla naszych gości ciepłą i rodzinną atmosferę z nutą nowoczesności za pomocą nowego wystroju – mówi Katarzyna Rola – Skorupska, kierownik Zakładu Aktywności Zawodowej CDS. I dodaje: - W poniedziałek 4 września gościem specjalnym będzie Inessa Kim, szefowa kuchni, znana z programu „Top Chef”.

Pani Inessa już kilkukrotnie szkoliła pracowników ZAZ  ponieważ wie, jak ważna jest aktywizacja osób niepełnosprawnych: - Jest sens, aby integrować osoby niepełnosprawne, aby też czuły się potrzebne, aby ich samoocena wzrastała. Należy też wspomnieć o ich profesjonalnym rozwoju. Jestem jak najbardziej za tym, aby w Polsce powstało jak najwięcej takich miejsc jak siedlecki ZAZ.

ZAZ to przedsiębiorstwo działające na zasadach ekonomii społecznej. W swej działalności łączy cele społeczne i ekonomiczne. Znajdują tam pracę osoby niepełnosprawne. Obecnie jest tam 45 osób z niepełnosprawnością. Zakład zajmuje się m.in. gastronomią. Można w tym miejscu zjeść smaczny posiłek w rozsądnej cenie. Na klientów czekają tam także profesjonalne zabiegi leczniczo-rehabilitacyjne i odnowa biologiczna, nad którymi czuwają wyspecjalizowani fizjoterapeuci i masażyści.

Kontakt:

Zakład Aktywności Zawodowej Caritas Diecezji Siedleckiej, ul. Chopina 10 w Siedlcach, tel./fax.: (25) 633-43-15 oraz tel. 519-110-130 (zamówienia), e-mail: sekretariat@zaz-siedlce.pl, www.zaz-siedlce.pl