Aktualności Ośrodka Misericordia

Bal Karnawałowy w Ośrodku "Misericordia" Caritas

28. lutego w Tłusty Czwartek, czyli w ostatni dzień karnawału przed zbliżającym się postem, Środowiskowy Dom Samopomocy przy Ośrodku "Misericordia" Caritas w Białej Podlaskiej tradycyjnie zorganizował Bal Karnawałowy dla osób niepełnosprawnych. Tegoroczna - XII edycja balu, cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Na zaproszenie Ks.Jacka Guza - Dyrektora Ośrodka "Misericordia" przybyło prawie 400 osób, wśród których byli uczestnicy i pracownicy 15 podobnych placówek z województw mazowieckiego i lubelskiego, goście z urzędów oraz pracownicy administracje miejskich, powiatowych i wojewódzkich a także przedstawiciele lokalnych mediów. Bal odbył się pod patronatem honorowym Dyrektora Caritas Diecezji Siedleckiej - Ks. Marka Bieńkowskiego, Prezydenta Miasta Biała Podlaska - Andrzeja Czapskiego oraz Starosty - Tadeusza Łazowskiego. Patronami medialnymi tegorocznej imprezy byli Tygodnik Słowo Podlasia, Tygodnik Echo Katolickie, Portal Podlasie24.pl oraz Katolickie Radio Podlasie. My zapraszamy do obejrzenia zdjęć, które najlepiej ilustrują atmosferę XXII Balu Karnawałowego. Już dziś zapraszamy do Białej Podlaskiej za rok.

2014-02-28

Zdjęcia: Ośrodek "Misericordia" Caritas w Białej Podlaskiej