Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

Zakończenie roku szkolnego

tl_files/gallery/swietlica_parczew/aktualnosci/20170410_wspieranie_dzialalnosci/caritas-ds.png

tl_files/gallery/swietlica_parczew/loga/sponsorzy/logo_parczew_3.png

Zakończenie roku szkolnego 2017/2018 było nieco inne niż zazwyczaj. Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie postanowiła zrobić pociechom niespodziankę i pozwolić, aby to one wybrały najlepszą dla siebie atrakcję z okazji zbliżających się wakacji. Jednogłośnie postanowiły pójść do „Fikolandu” – ulubionej sali zabaw.

We wtorek, 12 czerwca udaliśmy się do tego magicznego miejsca, gdzie każda pociecha znalazła dla siebie mnóstwo atrakcji, pełnych szaleństwa i niezapomnianej zabawy.

W „Fikolandzie” nie ma miejsca na nudę. Nasze małe rozrabiaki mogły wykorzystać swoje pokłady energii na zabawach w labiryntach tuneli tuż przy podłodze i niemal pod sufitem, w zakręconych zjeżdżalniach, basenach z kulkami, trampolinach, walcząc na armatki pneumatyczne czy szkoląc naukę jazdy na pojazdach akumulatorowych.

Z uśmiechem na twarzy dzieci zakończyły rok szkolny 2017/2018 i z niecierpliwością oczekują na upragnione wakacje, które również mogą spędzić w naszej placówce od 25 czerwca do 31 lipca 2018r.

2018-06-12

Zdjęcia: Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie