Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Bal w medyku

11 lutego 2013 r. w Zespole Medycznym Szkół Policealnych im. prof. Zbigniewa Religi w Siedlcach odbył się Integracyjny Bal Karnawałowy. Organizatorem tegorocznego balu, w którym udział wziął również nasz WTZ Siedlce był Środowiskowy Dom Samopomocy działający przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w Siedlcach.

Oficjalnego otwarcia balu dokonała Pani Urszula Łukaszewicz - Dyrektor Zespołu Medycznych Szkół Policealnych  w Siedlcach, Bożena Leszczyńska - Wicedyrektor Zespołu Medycznych Szkół Policealnych  w Siedlcach oraz Pan Kamil Wielogórski – Kierownik ŚDS przy MOPR w Siedlcach.

W tegorocznym balu uczestniczyło około 200 osób m.in. podopieczni ŚDS przy MOPR w Siedlcach, Powiatowy Środowiskowy Dom Samopomocy z Mińska Mazowieckiego, Środowiskowy Dom Samopomocy z Sokołowa Podlaskiego, KSN Siedlce, DPS „Dom Nad Stawami” w Siedlcach oraz nasz Warsztat Terapii Zajęciowej.

Po za tańcami na parkiecie organizatorzy przygotowali liczne konkursy i zabawy. Tradycyjnie wybrano Króla i Królową Balu. Królem tegorocznego balu został Daniel Borkowski – Uczestnik WTZ Siedlce.

2013-02-11

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach