Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

WTZ Siedlce na II Przeglądzie Pieśni Patriotycznej „Jestem Polakiem”

21 listopada 2013 grupa wokalna „Radośni” z WTZ Siedlce wyruszyła do Szumowa. Celem naszej wizyty był udział w II Przeglądzie Pieśni Patriotycznej „Jestem Polakiem”. Organizatorem przeglądu był Warsztat Terapii Zajęciowej Zgromadzenia Sióstr Służek NMPN, Gminny Ośrodek Kultury – w którym odbył się przegląd - i Ochotnicza Straż Pożarna w Szumowie.

W tegorocznym przeglądzie udział wzięły placówki z terenu województwa mazowieckiego i podlaskiego m.in.: Caritas Diecezji Drohiczyńskiej WTZ z Sokołowa Podlaskiego, Ośrodka „Misericordia” Caritas WTZ z Białej Podlaskiej, WTZ Sióstr Karmelitanek Dzieciątka Jezus z Siemiatycz, WTZ z Nowej Woli, Zespołu Szkół nr 13 z Białegostoku, Caritas Archidiecezji Białostockiej WTZ z Moniek, WTZ Stowarzyszenia Rodzice Dzieciom Troski Specjalnej z Marianowa, WTZ Stowarzyszenia „Szansa” ze Starych Raciborów, a także nasz Caritas Diecezji Siedleckiej WTZ Siedlce.

Każdy zespół reprezentujący placówkę zaprezentował po dwa utwory o tematyce patriotycznej. Podczas przeglądu można było usłyszeć takie pieśni jak: „Przybyli ułani pod okienko”, „Płynie wisła płynie”, „Rozkwitały pąki białych róż”, „Wojenko, wojenko”.

2013-11-21

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach