2018-09-30 15:06

Liczy się człowiek!

2018-10-17 09:15

Caritas: W Białej Podlaskiej pomogą czworonogom

Koce, ręczniki, pościel, garnki, smycze, obroże, karma dla psów i kotów, makarony – to przedmioty, które zbierają uczestnicy, wolontariusze i pracownicy bialskich jednostek Caritas Diecezji Siedleckiej na rzecz schroniska „Azyl” przy ul. Olszowej 4 w Białej Podlaskiej. Finał akcji odbędzie się tam w piątek 19 października 2018r.

2018-10-15 12:50

Caritas: Osoby z niepełnosprawnością stanęły za kamerą

Nagrywanie, produkcja, występ przed kamerą i montaż – tak przygotowują się osoby z niepełnosprawnością do VII Festiwalu Filmowego Twórczości Osób Niepełnosprawnych, zorganizowanego przez Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztat Terapii Zajęciowej w Białej Podlaskiej. Nagrania zostaną zaprezentowane podczas gali festiwalowej 25 października 2018r. o godz. 10:00 w sali NoveKino Merkury przy ul. Brzeskiej 43 w Białej Podlaskiej.

2018-10-12 11:50

Operacja Michałka się udała!

Operacja Michałka Kwiatkowskiego, która wisiała na włosku, ze względu na brak potrzebnych środków na jej sfinansowanie, doszła do skutku! Caritas Diecezji Siedleckiej ogłosiła zbiórkę dla chłopca i w krótkim czasie udało się uzbierać 47 tys. złotych. Dzięki operacji, marzenie 6-latka z Jedlanki (woj. lubelskie), który cierpi na rzadką wrodzoną wadę lewej nogi „tibial hemimelia”, zostało spełnione. Michałek poszedł we wrześniu do zerówki!

2018-10-12 08:09

Siedlce: II Forum Miłosierdzia

Proboszczowie, parafialni koordynatorzy Dzieł Miłosierdzia, członkowie Parafialnych Zespołów Caritas, opiekunowie Szkolnych Kół Caritas wraz z asystentami kościelnymi spotkają się w sobotę 20 października 2018r. w Centrum Kultury i Sztuki Scena Teatralna Miasta Siedlce przy ul. Świrskiego 31 w Siedlcach na Forum Miłosierdzia, organizowanym przez Caritas Diecezji Siedleckiej. Start godz. 10:00.

2018-10-10 14:59

Caritas ogłasza dwa konkursy patriotyczne

Caritas Diecezji Siedleckiej ogłasza dwa konkursy „PATRIOTA 2018” o tematyce patriotycznej: Konkurs Pieśni Patriotycznej dla Szkół oraz Konkurs Fotograficzny. Do wygrania są bony pieniężne.

2018-10-09 14:35

Caritas: Niepełnosprawni posprzątali lasy

- W naszych lasach możemy znaleźć cały przekrój różnych śmieci – mówi Stanisław Kawa, leśniczy Leśnictwa Suchożebry, który towarzyszył osobom niepełnosprawnym z placówek Caritas Diecezji Siedleckiej w akcji sprzątania lasu na terenie Gminy Mokobody. Podobna akcja odbyła się w Parczewie. Jak się okazuje, jest też szeroki przekrój ludzi – jedni beztrosko wyrzucają śmieci, a inni prezentują postawę odpowiedzialności i troszczą się o środowisko.