PROCENTUJ DOBREM RAZEM Z NAMI!

Chciałbyś skorzystać z pomocy przy wypełnianiu PIT za 2022 rok? Z nami jest to o wiele łatwiejsze!

Zgłoś się do nas – czekamy na Ciebie:

• Siedlce: budynek Centrum Charytatywno-Duszpasterskim przy ul. Bpa I. Świrskiego 57, pokój naprzeciwko jadłodajni oznaczony plakietką „Centrum Pomocy Caritas Diecezji Siedleckiej”, od 1 marca, od poniedziałku do piątku w godz. 14:00-16:00.
  • Biała Podlaska: budynek przy ul. Terebelskiej 80 W 41 od poniedziałku do piątku w godz. 9:30-14:00.

Zabierz ze sobą: Wszystkie otrzymane PIT za 2022 rok (PIT-11, PIT-8C, w przypadku ich braku – samodzielnie ustaloną wartość przychodu z danego źródła). Aby wysłać elektronicznie PIT za 2022 rok do Urzędu Skarbowego należy przynieść złożony do Urzędu Skarbowego PIT za poprzedni rok, czyli 2021.

Pamiętaj, aby przynieść: dokumenty potwierdzające możliwość odliczenia od podatku przysługujących Ci ulg lub odliczeń zgodnie z informacjami zamieszczonymi na: www.e-pity.pl.

Jeśli jednak wolisz rozliczyć zeznanie podatkowe samodzielnie – skorzystaj z programu e-Pity. Wystarczy wejść na <<stronę programu e-Pity>>. Prosimy – przekaż 1,5 % podatku na działania Caritas Diecezji Siedleckiej wpisując numer KRS: 0000223111 i – w rubryce „Cel szczegółowy 1,5 %” – Cele statutowe Caritas Diecezji Siedleckiej.

Od ponad 30 lat działamy na terenie diecezji siedleckiej. Pomagamy osobom potrzebującym - m.in. ubogim dzieciom i młodzieży, osobom z niepełnosprawnościami i chorym, pogrążonym w ubóstwie, seniorom, bezrobotnym, osobom w kryzysie bezdomności, pogorzelcom, ofiarom kataklizmów oraz osobom pokrzywdzonym przestępstwem. Funkcjonujemy dzięki przekazywanym środkom finansowym i rzeczowym. Staramy się pomóc każdej potrzebującej osobie, bez względu na wiek, wyznanie czy pochodzenie.

Za Twoje wsparcie – dziękujemy z całego serca!