Wspieraj Caritas

Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie
ul. Kościelna 53
21-200 Parczew

Nie ma dostępnych aktualności.

2018-02-05 11:51

Parczew: Ferie 2018

W poniedziałek 29 stycznia 2018r. w woj. lubelskim rozpoczęły się długo wyczekiwane i upragnione ferie zimowe. Mimo tego, że zima w ten wolny czas nas nie rozpieszczała, a za oknem śniegu brak, dzieciom z Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie to nie przeszkadzało i chętnie uczestniczyły w atrakcjach przygotowanych przez wychowawców placówki.

2018-01-10 09:08

Zabawa Noworoczna

Karnawał, zapusty to okres zimowych balów, maskarad, pochodów i zabaw. Rozpoczyna się najczęściej w Dniu Trzech Króli, a kończy we wtorek przed Środą Popielcową. Czas ten upływa pod znakiem zabaw, tańców, uczt i maskarad, barwnych wesołych pochodów, inscenizacji teatralnych, psot i ogólnej wesołości.

2018-01-06 09:15

Orszak Trzech Króli

Tradycyjnie, jak co roku, w sobotę 6 stycznia 2018r., w Uroczystość Objawienia Pańskiego ulicami Parczewa przeszedł Orszak Trzech Króli.

2017-12-21 14:30

Spotkanie opłatkowe 2017

Tradycyjnie już, 21 grudnia 2017r., Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie przygotowała spotkanie opłatkowe, które odbyło się w przykościelnej salce katechetycznej.

2017-12-12 14:29

Andrzejki

W środę, 29 listopada 2017 r. w Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie odbyły się Andrzejki. W programie znalazły się: zabawy andrzejkowe, poczęstunek oraz ostatkowa dyskoteka. Biletem wstępu na imprezę były słodkie lub słone przekąski.