Wspieraj Caritas

Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie
ul. Kościelna 53
21-200 Parczew

Nie ma dostępnych aktualności.

2018-06-06 11:19

Festyn rodzinny z okazji Dnia Dziecka

W niedzielę, 3 czerwca 2018 roku, w godzinach od 14 do 19, na stadionie MOSiR w Parczewie odbył się festyn rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

2018-05-24 08:17

Program „Żółty talerz”: W świetlicy jedzą zdrowo

Poza domem dzieci zazwyczaj jedzą słodkie batoniki, słone chipsy i popijają je gazowanymi napojami. W Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie, która działa w Caritas Diecezji Siedleckiej, takiego jedzenia próżno szukać. Odkąd pojawił się program „Żółty talerz”, 30-tka dzieci i młodzieży z gminy Parczew zajada naturalne jogurty, warzywa i owoce, a do picia dostaje 100% soki.

2018-05-10 11:37

Małe „co nieco” dla zdrowia i urody!

W czwartek, 10 maja 2018r., podczas warsztatów realizowanych w ramach programu „Żółty Talerz” dzieci z Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie poznały tajniki robienia świeżo wyciskanych soków owocowo – warzywnych.

2018-05-10 08:39

Światowy Dzień Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną

W miniony czwartek, 10 maja 2018r., w zespole pałacowo-parkowym w Milanowie, odbyło się spotkanie z okazji Światowego Dnia Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną, które zorganizowane zostało przez Warsztat Terapii Zajęciowej w Parczewie pod honorowym patronatem J.E. Ks. Biskupa Siedleckiego Kazimierza Gurdy.

2018-04-24 23:59

Program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce „Żółty Talerz”

Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie przystąpiła do programu wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce „Żółty Talerz”. Pomysłodawcą i koordynatorem tej kampanii społecznej jest Kulczyk Foundation, która do współpracy zaprosiła największe organizacje pomocowe.