Wspieraj Caritas

Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie
ul. Kościelna 53
21-200 Parczew

Nie ma dostępnych aktualności.

2018-05-10 08:39

Światowy Dzień Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną

W miniony czwartek, 10 maja 2018r., w zespole pałacowo-parkowym w Milanowie, odbyło się spotkanie z okazji Światowego Dnia Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną, które zorganizowane zostało przez Warsztat Terapii Zajęciowej w Parczewie pod honorowym patronatem J.E. Ks. Biskupa Siedleckiego Kazimierza Gurdy.

2018-04-24 23:59

Program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce „Żółty Talerz”

Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie przystąpiła do programu wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce „Żółty Talerz”. Pomysłodawcą i koordynatorem tej kampanii społecznej jest Kulczyk Foundation, która do współpracy zaprosiła największe organizacje pomocowe.

2018-04-16 08:45

Informacja o zadaniu

Od 01 kwietnia do 15 grudnia 2018r. Caritas Diecezji Siedleckiej realizuje zadanie pod nazwą „Wspieranie działalności placówek opiekuńczo-wychowawczych wsparcia dziennego. Wsparcie działalności Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie w 2018r.”, dofinansowane ze środków Gminy Parczew.

2018-03-28 11:40

Wielkanoc na świetlicy

Wielkanoc to najważniejsze święto w naszej chrześcijańskiej tradycji. W czasach, gdy człowiek skłonny jest skupiać się raczej na zewnętrznej oprawie tych świąt, warto zwrócić myśl ku temu, co w nich najistotniejsze i zachęcić dzieci do refleksji nad męką i śmiercią Chrystusa i nad triumfem zmartwychwstania.

2018-03-25 11:24

Niedziela Palmowa

W Niedzielę Palmową, 25 marca 2018r., dzieci oraz wychowawcy z Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie, wzięli udział w uroczystej Mszy Świętej rozpoczynającej wydarzenia Wielkiego Tygodnia. Liturgia Kościoła wspomina tego dnia uroczysty wjazd Pana Jezusa do Jerozolimy.