Wspieraj Caritas

Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie
ul. Kościelna 53
21-200 Parczew

Nie ma dostępnych aktualności.

2020-02-20 11:17

Warsztaty kulinarne - "Żółty Talerz"

W dniu 19 lutego na Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie odbyły się małe warsztaty kulinarne. Dzieci przy wsparciu wolontariuszy i opiekunów, przygotowały na podwieczorek sałatkę warzywną. W jej skład weszły same zdrowe i wartościowe produkty. Podopieczni chętnie zajęli się obieraniem i krojeniem niezbędnych składników, a także połączeniem ich z jogurtem. Wszystkim bardzo smakowała!

2020-02-18 11:10

Spotkanie walentynkowe w bibliotece

Z okazji dnia Święta Zakochanych, dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie 17 lutego uczestniczyły w zajęciach w Miejsko-Gminnej Bibliotece Publicznej w Parczewie. Miały możliwość wziąć udział w dyskusji na temat uczuć i sposobów ich wyrażania. Rozwiązały wspólnie krzyżówkę, odkrywając piękne hasło „Zakochaj się w książce”.

2020-02-04 12:39

Na rakowi wspak

W dniu 4 lutego obchodzimy Światowy Dzień Walki Rakiem. Z tej okazji dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie miały wykonać plakat ostrzegający przed tą poważną chorobą.

2020-02-04 12:07

W poszukiwaniu zimy

Korzystając z mroźnej pogody dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie wraz z opiekunami i wolontariuszami wybrały się na spacer.

2020-01-27 10:07

Ferie zimowe z „Żółtym Talerzem”

Podczas ferii zimowych w Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie nie zabrakło warsztatów kulinarnych, gdzie dzieci miały możliwość poznania podstawowych zasad zdrowego odżywiania.