Wakacyjna Akcja Caritas 2022

Caritas Diecezji Siedleckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci polskich i ukraińskich zamieszkałych na terenie Diecezji Siedleckiej.

Pierwszeństwo wyjazdu mają dzieci z rodzin niezamożnych i wielodzietnych, ale także wolontariusze, dzieci włączające się aktywnie w życie parafii (m.in. schola, ministranci, liturgiczna służba ołtarza, bądź w inne grupy religijne działające przy parafiach).

Termin: 19.08.2022 r. - 26.08.2022 r.

Miejsce: Dom Wczasowy „U Tośki 1”, ul. Budzowa 9, 34-531 Murzasichle

KRYTERIA:

• Wiek: od 10 do 15 roku życia
  • Dochody: 1000zł na osobę
  • Koszt: od osoby 200zł

UWAGA:

Karty zgłoszeń wraz z regulaminem kolonii dostępne na stronie internetowej oraz w siedzibie Caritas Diecezji Siedleckiej, ul. Budowlana 1 w Siedlcach.

Termin zgłoszeń na kolonie 22.07.2022 r. w Sekretariacie Caritas, ul. Budowlana 1 w Siedlcach.

Liczba miejsc jest ograniczona, decydują podane kryteria lub kolejność zgłoszeń!

Przy zapisie dziecka na kolonie niezbędne jest dostarczenie wypełnionej karty zgłoszeniowej, potwierdzenie przelewu opłaty w wysokości 200 zł, obowiązek informacyjny RODO, oświadczenie o zapoznaniu się i dziecka z regulaminem kolonii organizowanych przez Caritas Diecezji Siedleckiej.

Wpłaty na konto Caritas Diecezji Siedleckiej 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010 w tytule przelewu prosimy wpisać: Kolonie Caritas 2022 + imię i nazwisko uczestnika

Szczegółowe informacje można otrzymać pod numerem telefonu: 510-756-437- Centrum Wolontariatu Caritas.

UWAGA:

Telefony, smartwatche, tablety podczas kolonii będą zdeponowane u opiekunów i udostępniane dzieciom po obiedzie, ok. godz. 14.00 przez ok. godzinę.

W PROGRAMIE:

• wspólne wyjścia w góry,
  • zwiedzanie najciekawszych miejsc w Zakopanem i okolicach,
  • gry zespołowe i terenowe,
  • zajęcia sportowe,
  • ognisko z pieczeniem kiełbasek.

OPIS W JĘZYKU UKRAIŃSKIM

KOLONIE CARITAS 2022

Карітас Седлецької єпархії організовує літні канікули для польських та українських дітей, які проживають у Седлецькій єпархії.

Пріоритет на виїзд мають діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також волонтери, діти, які активно беруть участь у житті парафії (зокрема , хори , вівтарники, літургійна служба вівтаря чи інші релігійні групи, що діють при парафіях).

Дедлайн: 19, 22 серпня - 26 серпня 2022 року
Місце: Будинок відпочинку "U Tośki 1", вул. Budzowa 9, 34-531 Murzasichle

Критерії:

✓ Вік: від 10 до 15 років
✓ Дохід: 1000 злотих з особи
✓ Вартість: 200 злотих з особи

УВАГА:

Анкети з положенням про колонію доступні на веб-сторінці та в головному офісі Карітасу Седлецької єпархії, вул. Будівництво 1

Дедлайн подачі заявок на літні табори 22 липня 2022 року в Секретаріаті Карітасу, ul. Budowlana 1,

Кількість місць обмежена, що визначається наведеними критеріями або порядком подачі заявок!

Під час реєстрації дитини в літніх таборах необхідно надати заповнену анкету, підтвердження про перерахування внеску в розмірі 200 злотих, зобов’язання щодо інформації GDPR, декларацію про те, що дитина прочитала та зрозуміла правила літнього відпочинку. табори, організовані Карітасом Седлецької єпархії.

Платежі на рахунок Caritas єпархії Siedlce 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010 у назві переказу введіть : Kolonie Caritas 2022 + ім'я та прізвище учасника

Детальну інформацію можна отримати за телефоном: 510-756-437- Волонтерський центр Карітас

Увага:

Телефони, розумні годинники та планшети під час літнього табору будуть передані вихователям і нададуться дітям після обіду, прибл. 14:00 близько години.

У програмі:
• загальні поїздки в гори
• відвідування найцікавіших місць Закопаного та його околиць
• командні та польові ігри,
• спорт,
• багаття з ковбасками