Projekt „Żółty Talerz”

Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie 16 kwietnia 2018r. przystąpiła do programu wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce „Żółty Talerz”. Pomysłodawcą i koordynatorem tej kampanii społecznej jest Kulczyk Foundation, która do współpracy zaprosiła największe organizacje pomocowe: Caritas, Polski Czerwony Krzyż, Banki Żywności, Towarzystwo Przyjaciół Dzieci oraz Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce.

Adresatami zadania są dzieci i młodzież z gminy Parczew, uczęszczająca na Świetlicę Socjoterapeutyczną Caritas w Parczewie. W ramach programu nasi podopieczni codziennie otrzymają zdrowy, pełnowartościowy i pyszny dodatek do podwieczorka, w postaci odżywczego jogurtu naturalnego, warzyw i owoców – zawierających cenne witaminy,
a także 100% naturalne soki, koktajle owocowe, wykonane ze świeżych produktów dzięki sprzętom zakupionym w ramach projektu.

W ramach realizacji zadania dzieci będą również uczestniczyć w zajęciach dotyczących zdrowego odżywiania i jego wpływu na nasze zdrowie.

Realizacja programu „Żółty Talerz” w Caritas Diecezji Siedleckiej Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie będzie trwać od 16 kwietnia do 31 lipca 2018r. W tym okresie planujemy objąć wsparciem 30 dzieci.

Nasi Darczyńcy